«Ίσως να μην αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μη λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο άφησε με δηλώσεις του ο Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, ένα στο ατομικό στη διοργάνωση του Πεκίνου 2008 και το άλλο στο διπλό ως ζευγάρι με τον Μαρκ Λόπεθ στο Ρίο, οκτώ χρόνια αργότερα.

«Σε μία κανονική χρονιά, το ημερολόγιό μου είναι πάντα ξεκάθαρο από την 1η Ιανουαρίου, αλλά αυτό το έτος είναι διαφορετικό. Πρέπει να είσαι ευέλικτος. Δεν ξέρω ακόμα αν θα αγωνιστώ στο Τόκιο, δεν μπορώ να δώσω μια σαφή απάντηση, γιατί δεν ξέρω», τόνισε ο «βασιλιάς» του χώματος και πρόσθεσε: «Σε έναν κανονικό κόσμο δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να χάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι και για μένα. Δεν ξέρω, θα δούμε σε μερικούς μήνες», είπε ο Ισπανός την παραμονή του ντεμπούτου του στο Masters 1000 στη Ρώμη, εναντίον του Γιανίκ Σίνερ.

«Η πανδημία μας έχει κάνει να ζήσουμε πράγματα που δεν είχαμε συνηθίσει. Όταν μιλάμε για μια πανδημία, μιλάμε για τους νέους, αλλά πιστεύω ότι έχουν την ενέργεια να προσαρμόζονται περισσότερο. Για εμάς, που ζούμε μια ζωή σε συνθήκες που έχουν αλλάξει δραστικά και γνωρίζουμε περισσότερο τα προβλήματα, αυτή η ανησυχία είναι πιο έντονη» πρόσθεσε.Πηγή