Έως το τέλος Ιουνίου η απόφαση για το αν θα επιτραπεί η είσοδος σε θεατές

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν αποφασίσει οι Αρχές στην Ιαπωνία, εάν θα επιτραπεί η είσοδος θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση της «χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε τουλάχιστον 10.000 φιλάθλους να παρακολουθήσουν τα πιο δημοφική αγωνίσματα, μιας και τα έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας ισχύουν έως τις 20 Ιουνίου και οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας, το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε άδειες εξέδρες ή, θα επιτραπεί ένας αριθμός θεατών στα στάδια.

Εδώ και καιρό έχει απαγορευτεί, λόγω της πανδημίας, το ταξίδι ξένων φιλάθλων στο Τόκιο και γίνεται συζήτηση για τον αριθμό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τους Ιάπωνες, που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

«Ολα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις υγειονομικές επιτροπές, αλλά και την οργανωτική επιτροπή και σύντομα θ’ ανακοινώσουμε τις τελικές αποφάσεις», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κατσουνόμπου Κέιτο.

 Πηγή