Ένας 22χρονος αγόρασε την Σάντερλαντ

Ένας επιχειρηματίας, μόλις 22 ετών, είναι από την Πέμπτη (24/12) ο νέος ιδιοκτήτης της Σάντερλαντ.

Η ομάδα που στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε σταθερή συμμετοχή στην Premier League, αλλά πλέον συμμετέχει στην League One (τρίτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος), ανακοίνωσε ότι ο νέος ιδιοκτήτης της είναι ο 22χρονος Γάλλος Κιρίλ Λουί-Ντρεϊφούς.

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος της βορειοανατολικής Αγγλίας η συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον νεαρό επιχειρηματία είναι οριστική και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της αγγλικής Football League (EFL), προκειμένου να ολοκληρωθεί κι επίσημα το deal στις αρχές του νέου έτους.

«Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό αναζητούσα να βρω το σωστό άτομο για να παραχωρήσω τη Σάντερλαντ. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους υπήρξαν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που ήθελαν να αναλάβουν», δήλωσε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας Στιούαρτ Ντόναλντ.

Συνέχισε: «Από τις πρώτες συναντήσεις με τον Κιρίλ, την οικογένειά του και τους συμβούλους του, εντυπωσιάστηκα πολύ από τις γνώσεις που απέκτησαν ως ιδιοκτήτες μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων στο Βέλγιο και τη Γαλλία.»

Ο Κιρίλ Λουί Ντρεϊφούς είναι ο γιος της -γεννημένης στη Ρωσία- Ελβετίδας δισεκατομμυριούχου Μαργαρίτας Λουί-Ντρεϊφούς, προέδρου του Ομίλου «Louis Dreyfus», ο οποίος διαδέχθηκε τον σύζυγό της Ρόμπερτ, στην ηγεσία των επιχειρήσεων της οικογένειας μετά το θάνατό του το 2009.

«Περιμένουμε με σεβασμό την έγκριση της EFL για αυτήν τη συναλλαγή. Παρόλα αυτά, θα ήταν λάθος μου σε αυτό το στάδιο να μην τονίσω το πόσο μεγάλη τιμή θα ήταν για μένα να ασχοληθώ με έναν τόσο ιστορικό σύλλογο» τόνισε απ’ την πλευρά του ο Κιρίλ Λουί-Ντρεϊφούς, που ετοιμάζεται να γίνει πλέον ο νεαρότερος ιδιοκτήτης ομάδας στο «Νησί».Πηγή