Έκτο μέλος της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η ΕΟΕ ανακοίνωσε ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού στην αποστολή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Μέχρι και χθες Τρίτη (3/08) τα περιστατικά αφορούσαν πέντε μέλη, γεγονός που «μπλόκαρε» από τους διοργανωτές τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόσο στο ομαδικό, όσο και στο ντουέτο.

Μετά τη νέα εξέλιξη ο Covid 19 έχει προσβάλει έξι άτομα, που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Μετά από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, όλα τα μέλη της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Τόκιο είχαν αποχωρήσει από το Ολυμπιακό χωριό και, πλην των έξι που έχουν απομονωθεί, όλα τα υπόλοιπα επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ ανασφέρει: «Ένα ακόμα μέλος της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο ειδικό ξενοδοχείο, όπου μένουν και τα υπόλοιπα μέλη.

Συνολικά σε καραντίνα είναι η συνοδός, η οποία είχε βρεθεί πρώτη να είναι θετική στον κορονοϊό και άλλα πέντε μέλη της ομάδας. Ολα τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς εντατικής παρακολούθησης, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα μέλη της ομάδας, τα οποία δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και τα βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο».Πηγή