Άπαντες αθώοι στην υπόθεση των «υπερκοστολογημένων» μεταγραφών

Η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απάλλαξε το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση των υπερκοστολογημένων μεταγραφών, κλείνοντας μία υπόθεση που απασχόλησε έντονα τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Συνολικά έντεκα σύλλογοι και περίπου 60 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, και της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, κατηγορούνταν ότι παρουσίασαν «φουσκωμένα» νούμερα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, κατά το διάστημα 2019-21.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, την περασμένη Τρίτη (13/4), ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή αποκλεισμού ενός έτους για τον Ανιέλι και έντεκα μηνών για τον Ντε Λαουρέντις, καθώς και τσουχτερά πρόστιμα για τους συλλόγους.

Οι απολογούμενοι αμφισβήτησαν τα κριτήρια με τα οποία υπολογίστηκε η αξία των μεταγραφέντων ποδοσφαιριστών, βάσει των οποίων στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία.

Για μία «παράξενη μέθοδο, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν οργανισμό», έκανε λόγο ο δικηγόρος της Νάπολι, Ματία Γκρασάνι, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere dello Sport και υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατή η αντικειμενική αξιολόγηση ποδοσφαιριστών.

Εκτός της Γιουβέντους και της Νάπολι, στην υπόθεση εμπλέκονταν ακόμη τρεις ομάδες της Serie A (Σαμπντόρια, Τζένοα και Έμπολι), δύο της Serie B (Πάρμα και Πίζα), δύο της 3ης κατηγορίας (Πεσκάρα και Προ Βερτσέλι), καθώς και δύο σύλλογοι που έχουν πάψει να υφίστανται, η Κιέβο Βερόνα και η Νοβάρα.



Πηγή