Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Στις 19.00 οι πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος

dimopsifisma-2015-kentro-tupou

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, το οποίο θα κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πολίτες έχουν προσέλθει στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών η προσέλευση των ψηφοφόρων κυμαίνεται στο 47-52%.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται μέχρι και αυτή την ώρα η εκλογική διαδικασία, η οποία και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου και ώρα 19.00. Η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν ουρές, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν γνωρίζει ακόμα το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει, μπορεί να ενημερωθεί ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία και να προσέλθει στο αντίστοιχο εκλογικό κέντρο. Οι ετεροδημότες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, αν και εφόσον είχαν καταθέσει αίτηση έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Έγκυρα θεωρούνται τα ψηφοδέλτια στα οποία οι έχουν βάλει σταυρό μέσα στο κουτάκι, ανάλογα με το τί επιθυμούν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το εκλογοδικείο, παραπλήσια σύμβολα όπως το Χ και το τικ, θα θεωρηθούν επίσης έγκυρα, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να καλούνται να είναι ελαστικοί στο θέμα αυτό.

Τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής, ενώ με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις 19.00, αναμένεται να ανακοινωθουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Το το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα, έχει στρέψει τα βλέμματα όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο, οι οποίοι παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, καταγράφοντας λεπτομερώς τα όσα συμβαίουν στη χώρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification