Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα

δημοψηφισμα

Από νωρίς το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, οι οποίοι προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο και απερχόμενοι πραγματοποίησαν για το ιστορικό της 5ης Ιουλίου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, δήλωσε από το δημοτικό σχολείο της Κυψέλης πως σήμερα είναι μία ημέρα χαράς και γιορτής της δημοκρατίας. «Ο ελληνικός λαός στέλνει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας, μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει και να πάρει τη ζωή στα χέρια του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Γλυφάδα ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να φοβάται. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο Μεσσηνίας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη», ήταν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απερχόμενη από το 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και παραμονής της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη. Η κ. Γεννηματά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε την εργατική τάξη να παραμείνει ενωμένη και να αντιμετωπίσει με συνοχή τις πολιτικές εξελίξεις, είτε αυτές οδηγήσουν σε μία νέα συμφωνία είτε οδηγήσουν σε ρήξη με την Ευρώπη. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους», ήταν οι δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα από την Νέα Ιωνία, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από το εκλογικό τμήμα της Κυψέλης, έστειλε το δικό του μήνυμα για το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως ελπίζει να μην καρποφορίσει ο σπόρος του διχασμού. «Ο λαός θα παραμερίσει όλους αυτούς τους άφρονες που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για έναν επόμενο διχασμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης, ενισχύοντας τη θέση του Ποταμιού για ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Ο δημαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το 40ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρευρέθηκε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον ελληνικό λαό να παραμείνει ενομένος, χωρίς διχόνοια και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση λύση με την Ευρώπη, για την αποφυγή του εθνικού διχασμού στη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification