Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Έκτακτη συνάντηση του Α. Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ

Τσίπρας-Γιούνκερ

Στις βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης , καθώς σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί επείγον ραντεβού με τους εκπροσώπους των θεσμών, μία μόλις ημέρα πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ , τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο και την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν . Πιθανώς να υπάρξει συνάντηση και με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ξεκάθαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να παρευρεθεί στη βελγική πρωτεύουσα, με σκοπό τη συνέχιση των διαβουλεύσεων, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Στόχος αυτής της έκτακτης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών, είναι η επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα εγκριθεί στη συνέχεια από το Eurogroup, το οποίο συγκαλείται απόψε στις 20.00 (ώρα Ελλάδος). Σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας, η απόφαση θα εγκριθεί και από την Σύνοδο Κορυφής, η οποία είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη (25.06) στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε πως οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και πως η οριστική συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ. Τόνισε επίσης, πως θα είναι μεγάλο πλήγμα για ολόκληρη την Ευρώπη εάν δεν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification