Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Ξεκινούν σήμερα στο Μπακού οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες

BACU

Οι 1οι είναι γεγονός και ξεκινούν σήμερα στο . Στο Αζερμπαϊτζάν ταξίδεψαν περίπου 6.000 από 50 χώρες, ανάμεσα τους και η , η οποία θα εκπροσωπηθεί από 138 αθλητές και αθλήτριες.

Τα αγωνίσματα που θα παρακολουθήσει το κοινό από τους δέκτες της ΕΡΤ είναι 20, ενώ 16 από αυτά συγκαταλέγονται στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η θα διαρκέσει 17 ημέρες, από την Παρασκευή 12 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (στις 19.00 ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τελετής Έναρξης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε επιμεληθεί τις Τελετές Έναρξης και Λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα παρελάσει στην Τελετή Έναρξης της Διοργάνωσης και σημαιοφόρος θα είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, ως διοργανώτρια χώρα, θα παρελάσει τελευταίο.

Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές που θα διαγωνιστούν στο Μπακού είναι και πρωταθλητές όπως ο Βλάσης Μάρας (ενόργανη), ο Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), ο Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη), η Βάσω Μιλλούση (ενόργανη), η Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία), ο Παναγιώτης Γκιώνης (πινγκ πονγκ), ο Γιάννης Αρζουμανίδης (πάλη) και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (πινγκ πονγκ).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές εμφανίζονται σήμερα (Παρασκευή) με τη συγχρονισμένη κολύμβηση και το ντουέτο Γκεοργκίεβα-Τσόλα, στα προκριματικά του ελεύθερου προγράμματος. Στο πόλο γυναικών η Εθνική μας ομάδα πόλο αντιμετωπίζει το αντίστοιχο συγκρότημα της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, ταξίδεψε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρέθηκε κοντά στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification