Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Η Έλενα Παναρίτη απέρριψε τον διορισμό της στο ΔΝΤ

elena panariti

Το μεσημέρι της Δευτέρας (01.06) με επιστολή της στο Μέγαρο Μαξίμου η έκανε γνωστή την απόφαση της να μην αποδεχθεί τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εν μέσω αρνητικών αντιδράσεων τόσο από βουλευτές άλλων κομμάτων όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η στενή συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αρνήθηκε τον της.

Αναλυτικά η επιστολή που εξέδωσε η Έλενα Παναρίτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification