Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Κρίσιμη συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι

dragasakis

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα Τρίτη (04.05) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΕΚΤ στη και θα ξεκινήσει στις 17.30 το απόγευμα με στόχο τη διαπραγμάτευση για την αύξηση του ορίου των έντοκων γραμματίων. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, μία μόλις ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ με κύριο θέμα την διασφάλιση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA).

Στόχος του Γιάννη Δραγασάκη και του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι να διασφαλιστεί η γραμμή ρευστότητας, να επιτευχθεί η αύξηση του ορίου των έντοκων γραμματίων αλλά παράλληλα να μην αυξηθεί το “κούρεμα” της αξίας των εγγυήσεων βάσει των οποίων η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Σήμερα στις 09.00 στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου στις 14.30 θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί.

Αντικείμενο των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών είναι η πρόοδος των συζητήσεων στο Brussels Group και η επιδίωξη λύσεων σε ζητήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση, ώστε στο προσεχές Eurogroup της 11ης Μαΐου να υπάρξει πρόοδος σε σχέση με το αντίστοιχο Eurogroup της Ρίγας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification