Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Έξι στους δέκα Έλληνες είναι θετικοί στη δημιουργία αστικών λαχανόκηπων

laxanokipoi

Πόσοι από τους κατοίκους των πόλεων θα συμφωνούσαν με τη δημιουργία αστικού λαχανόκηπου στο μπαλκόνι του σπιτιού τους? Σύμφωνα με της Public Issue για λογαριασμό του το 62% των πολιτών θα εμπλεκόταν στην οργάνωση ενός κήπου γεμάτο με και ενώ την ίδια ώρα, ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει μπει ποτέ στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Αξιοσημείωτο είναι, το γεγονός ότι οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Το Πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή, του οποίου αποκλειστικός δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα για την προώθηση της καμπάνιας σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της αστικής γεωργίας. Το WWF – Ελλάς καλεί όλους τους Έλληνες να δοκιμάσουν να καλλιεργήσουν φυτά, λαχανικά και φρούτα, όχι μόνο στις αυλές των σπιτιών τους αλλά και στα μπαλκόνια ή τις ταράτσες τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, η κύρια αιτιολογία των Ελλήνων πολιτών για τη μη ενασχόληση τους με την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών είναι η έλλειψη χώρου και χρόνου. Επίσης, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 9 στους 10 πολίτες δεν έχουν κάδο κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων στο νοικοκυριό τους.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος WWF – Καλύτερη Ζωή, Αχιλλέας Πληθάρας δήλωσε σχετικά με τα οφέλη αυτής της ενδιαφέρουσας αλλά και δημιουργικής ενασχόλησης: «Τα οφέλη της ενασχόλησης με την αστική γεωργία είναι πολλά, και μας αφορούν όλους: Από το να βιώσουμε τον τρόπο παραγωγής των τροφίμων και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού διατροφικού μοντέλου, μέσα από την επαφή με τη φύση και τις εποχές, μέχρι τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας, χάρη σε ένα ευχάριστο χόμπι. Το πρασίνισμα των πόλεων ωφελεί εμάς και τον πλανήτη».

Για την περαιτέρω ανάδειξη του προγράμματος η WWF – Καλύτερη Ζωή έχει οργανώσει δράσεις ξεκινώντας από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015. Στόχος των βιωματικών δράσεων είναι να αποδείξουμε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε κηπουροί στην πόλη και μερικές από αυτές περιλαμβάνουν: επιτόπια εργαστήρια για μεγάλους και παιδιά, επισκέψεις σχολείων σε επιλεγμένους λαχανόκηπους, ένας καταπράσινος φωτογραφικός διαγωνισμός και μία πρωτότυπη εκδήλωση για τους αστικούς λαχανόκηπους σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, περιμένουν τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εκπαιδευόμενων καλλιεργητών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification