Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

Πόσο σημαντική είναι η καλή διατροφή στην ψυχική υγεία

diatrofi 1

Σημαντική η καλή στην ψυχική υγεία:

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η καλή διατροφή είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας.

Νέα του University of Melbourne και του Deakin University αναφέρει ότι η ψυχιατρική και η δημόσια υγεία θα πρέπει τώρα να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τη διατροφή και τις ως σημαντικά στοιχεία για την ψυχική υγεία.

Ο ερευνητής, Dr Jerome Sarris, δήλωσε ότι οι ενδείξεις σχετικά με το ρόλο της διατροφής ως σημαντικού παράγοντα στην υψηλή εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών υποδεικνύει ότι η διατροφή είναι το ίδιο σημαντική στην ψυχιατρική όπως και στην καρδιολογία, την ενδοκρινολογία και τη γαστρεντερολογία.

Τα τελευταία χρόνια σημαντικές σχέσεις έχουν διαπιστωθεί μεταξύ της ποιότητας της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι επιπλέον της διατροφικής βελτίωσης οι ενδείξεις στηρίζουν την άποψη ότι οι συνταγές με βάση τις θρεπτικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ψυχικών διαταραχών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο πληθυσμού.

Έρευνες δείχνουν ότι πολλά από τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν σαφή σχέση με την υγεία του εγκεφάλου, περιλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών, των βιταμινών Β, του σιδήρου, του μαγνησίου, του ψευδαργύρου, της βιταμίνης D και των αμινοξέων.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι ενώ συστήνουν οι ειδικοί να καταναλώνονται τα παραπάνω, όπου είναι εφικτό, μπορεί ενδεχομένως να δικαιολογείται επιπλέον επιλεκτική συνταγογράφησή τους ως θρεπτικών συμπληρωμάτων.

Σοφία Στεπανιάν, Αισθητικός

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification