Η επιλογή αυτή θα επαναφέρει την αρχική σελίδα του site. Αποκατάσταση τυχόν κλειστά widgets ή τις κατηγορίες.

Επαναφορά

22 Απριλίου: Ημέρα αφιερωμένη στη Γη

earth day

Η σημερινή ημερομηνία () είναι αφιερωμένη στην και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 175 χώρες παγκοσμίως. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν κυρίως στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην δημιουργία οικολογικής συνείδησης.

Ο Αμερικανός ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελλ εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο θεσμό το 1969 σε ένα συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Για πρώτη φορά εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο ημισφαίριο.

Ωστόσο, το 2009 τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 22η Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης» και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο έως και σήμερα. Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο της Βολιβίας, Ίβο Μοράλες, και υποστηρίχθηκε αρχικά από 50 κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης για την προστασία του πλανήτη η αφιερώνει το σημερινό της doodle, σε αυτή την παγκόσμια ημέρα, όπως κάνει ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification